Tuk uslehame elektirckymi metlami do peny. Potom do nej postupne zaslehame cukr, 1 sacek vanilkoveho cukru, vanilkovou esenci a jedno po druhem vsechna 4 vejce. Polohrubou mouku smichame s praskem do peciva a jenom po troskach, velmi opatrne a stridave s mlekem vmichame do testa.
Babovkovou formu o obsahu 2 litry vymastime a vysypeme strouhankou. Dame do ni 2/3 pripraveneho testa. Ve 3 polevkovych lzicich vrouci vody rozpustime instantni kavu. Vmichame ji do zbytku testa a prilejeme do formy. Testo vidlickou protahneme.
Babovku peceme v predhrate troube 1-1 1/4 hodiny. Nechame zchladnout a vyklopime. Ze smetany a zbyleho vanilkoveho cukru uslehame tuhou slehacku. Babovku posypeme mouckovym cukrem, ozdobime slehackou a mocca bonbony. Nakonec ji jeste trochu poprasime kakaem.
Žádné komentáře:
Okomentovat