14. ledna 2017

Bábovka mocca

Na 20 kousku: 250 g masla nebo rostlineho tuku, 250 g cukru, 25 g mouckoveho cukru, 2 sacky vanilkoveho cukru, nekolik kapek vanilkove esence, 4 vejce, 500 g polohrube mouky, 1 sacek prasku do peciva, 1/8 litru mleka, 3 polevkove lzice instantni kavy, 1 kelimek smetany na slehani, 8 bonbonu mocca na ozdobeni, 1 kavovou lzicku kakaoveho prasku, tuk a strouhanku do formy
Tuk uslehame elektirckymi metlami do peny. Potom do nej postupne zaslehame cukr, 1 sacek vanilkoveho cukru, vanilkovou esenci a jedno po druhem vsechna 4 vejce. Polohrubou mouku smichame s praskem do peciva a jenom po troskach, velmi opatrne a stridave s mlekem vmichame do testa.
Babovkovou formu o obsahu 2 litry vymastime a vysypeme strouhankou. Dame do ni 2/3 pripraveneho testa. Ve 3 polevkovych lzicich vrouci vody rozpustime instantni kavu. Vmichame ji do zbytku testa a prilejeme do formy. Testo vidlickou protahneme.
Babovku peceme v predhrate troube 1-1 1/4 hodiny. Nechame zchladnout a vyklopime. Ze smetany a zbyleho vanilkoveho cukru uslehame tuhou slehacku. Babovku posypeme mouckovym cukrem, ozdobime slehackou a mocca bonbony. Nakonec ji jeste trochu poprasime kakaem.

Žádné komentáře:

Okomentovat