13. ledna 2017

Kuřecí řízky na smetaně

15 dkg bílého jogurtu, Zázvor (1/2 lzicky), 2 strouzky cesneku, lzicka skorice, spetka mletého orisku a kardamomu, ½ lzicky soli, 10 dkg mletych mandli, 8 kurecich rizku, 2 lzice masla, lzicka medu, 4 lzice vody, 15 dkg zakysané smetany
Umixujeme jogurt se zazvorem,cesnekem,korením a mandlemi.Kurecí rízky vlozíme do vymazané ohnivzdorné misky a potreme je jogurtovou smesí. Ohrejeme maslo s medem, pokapeme jím rízky a nechame zhruba hodinu odlezet a vsaknout.Troubu predehrejeme na 225°C. Rízky asi 15 minut zapekame, pak povrch pokryjeme folií a dopeceme domekka. Pokrm vyjmeme z trouby a udrzujeme teply. Vypecenou stavu rozredime vodou a primichame zakysanou smetanu. Omacku ochutime soli, peprem a cukrem. Podavame ji oddelene. Jako prilohu pouzijeme hranolky nebo jinak upravene brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat