13. ledna 2017

Tortilla po domacku

250 g brambor, 2 lzice rostlineho oleje, 1 uzene kureci stehynko, 1 malou cervenou papriku, 50 g hub, 1 feferonku, 1 vejce, 3  lzice mleka, pazitku, 1 lzici rajcatoveho protlaku, 100 g kecupu, 2 lzice zakysane smetany, sul, mlety pepr, zelenou petrzelku na ozdobeni
Brambory oloupeme a nakrajime na tenke platky. Ve vyssi panvi je smazime asi 10 minout na oleji.
Uzene kureci stehno vykostime a maso nakrajime na drobne kosticky. Peclive omyjeme papriku, zbavime lusky jadrince a nakrajime je na tenke pruzky. houby ocistime a rozkrajime na kousky. Priblizne 5 minut pred koncem smazeni vse pridame k bramboram. Smes nezapomeneme osoloit, opeprit a dobre promichat. Po chvili ju zalijeme mlekem, ve kterem jsme rozslehali vajce. nakonec obsah panve posypeme pazitkou a na mirnem plameni nechame ztouhnout.
Mezitim prpiravime omacku, ktera doda tortille tu spravnou chut. Smichame kecup s rajcatovym protlakem, ohrejeme a potom zamichame do omacky zakysanou smetanu. Podle chuti ji osolime a okorenime mletym peprem.
Hotovou tortillu na taliri jeste ozdobime pazitkou a zelenou petrzelkou. Omacku pak servirujeme zvlast.

Žádné komentáře:

Okomentovat