11. ledna 2017

Slepice na hrášku

1 slepice, 2,5 dl smetany, jíška z 50 g másla a 50 g hladké mouky, 200 g sterilovaného hrášku (nebo zmraženého, čerstvého, který krátce povaříme v osolené vodě), 2,5 dl slepičího vývaru, 1 cibule, 1-2 lžíce oleje, sůl, špetka muškátového strouhaného oříšku.
Dobře očištěnou a omytou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibulku pokrájíme a osmahneme mírně na oleji. Zvlášť uděláme jíšku, kterou rozředíme vývarem a povaříme (je-li vývaru málo, přidáme ho ještě 2,5 dl nebo jen podlijeme vodou). Do jíšky dáme hrášek, ochutíme muškátem a doplníme smetanou. Nalijeme na uvařenou slepici, kterou jsme předtím vykostili a pokrájeli na větší kousky. Už jen prohřejeme, nevaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat