13. ledna 2017

Fazolový hrnec aneb chilli con carne

1/4 barevnych fazoli, 100 g anglicke slaniny, 2 cibule, 2-3 strouzky cesneku, 1/2 kg zadniho hoveziho masa, mleta sladka a paliva paprika, mlety pepr, dobromysl nebo smes koreni chilli con carne, sul, 4 papriky, 4 rajcata, 1 feferonka, 4 lzice rajcatoveho pretlaku nebo kecupu, asi 2 lzice oleje, 100-150 g mekkeho salamu, 2 natvrdo varena vejce na ozdobeni
Predem namocene fazole uvarime domekka. Na kostickach slaniny zpenime nadrobno pokrajenou cibuli a platky cesneku. Pridame na kostky pokrajene maso, osmahneme, okorenime a osolime. Podlijeme vodou a podusime temer domekka. Na nudlicky pokrajene papriky, rajcata, jemne pokrajene feferonky vmichame k masu a spolocne dodusime. Nakonec vmichame uvarene fazole a rajcatovy protlak nebo kecup. Na oleji osmahneme na nudlicky pokrajeny salam a pridame jej k zahostle smesi. Hotovy pokrm rozdelime na porce a oblozime platky natvrdo varenych vajec. Ihned podavame.

Žádné komentáře:

Okomentovat