13. ledna 2017

Sváteční sekaná pečene

1 veprova panenska, 20 g sadla, sul, 1 ks peciva, 400 g mleteho veproveho masa, sul, oregano, bazalka, 2 lzice nadrobno nakrajane petrzelky, 1 lzicka kari koreni, 1 cibule, 2 strouzky cesneku, 1 vejce, 300 g zmrazene zeleninove smesi, kousek bujonove kostky, sadlo na formu
Ocistene, oplachnute maso vlozime do horkeho sadla a opeceme je, osolime, podlijeme dvema lzicemi horke vody a peceme asi 15 minut. Pecivo rozlameme, zalijeme trochou studene vody, po nekolika minutach je vymackame a vidlickou rozmelnime. Mlete maso promichame se soli, korenim, oloupanou a nadrobno nakrajenou cibuli a cesnekem, rozmelenym pecivem a vejcem. Zeleninu podlejeme vyvarem z kostky a kratce ji povarime, odcedime. Cati mleteho masa naplnime chlebickovou formu vytrenou sadlem, poklademe casti zeleniny, panenskou peceni, kolem ni urovname zeleninu a prikryjeme ji zbylym mletym masem, jez pritlacime. Formu vlozime do trouby vyhrate 200 stupnov a peceme asi 40 minut. Po castecnem zchladnouti sekanou opatrne vyklopime a nakrajime. Teplou sekanou podavame s varenymi bramborami nebo bramborovou kasi, studenou se salatem z cerstve zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat