14. ledna 2017

Ovocný koláč s drobenkou

2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí, 3 lžíce cukru krupice,1 vanilkový cukr, strouhaná citrónová kůra - dle chuti, sůl, 2 žloutky, 1/2 hrnku vlažného mléka, 3 lžíce rozpuštěného tuku, 2 hrnky borůvek
Na drobenku: 1/2 hrnku hrubé mouky, 1/4 hrnku cukr, 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 1 vanilkový nebo skořicový cukr
V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, citronovou kůru, přidáme žloutky a přilejeme mléko s rozpuštěným tukem. Vypracujeme vláčné těsto, dle potřeby přisypeme mouku nebo přilejeme mléko. Necháme cca 1:30 hodiny kynout. Poté vymažeme plech tukem. Připravíme drobenku. Z těsto vyválíme na plech a poklademe borůvkami. Nakonec posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30 - 45 minut. Vychladlý koláč nakrájíme na malé kousky a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat