14. ledna 2017

Drubeží špíz s ořechovou omáčkou

800 g kuřecích prsíček, stroužek česneku, cibuli, 2 lžíce oleje a citrónové šťávy,1/2 lžičky pepře, 50 g nasekaných vlašských ořechů, 1/8 l šlehačky, lžičku ostré hořčice, lžíci sekané petrželky, sůl, cukr, několik kapek worcestrové omáčky.
Maso nakrájíme na proužky 2 cm široké. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s olejem, citrónovou šťávou a pepřem. Maso marinujeme. Ořechy opražíme na suché pánvi do světlehněda. Ušlehanou šlehačku smícháme s ořechy, hořčicí a petrželkou, ochutíme citr. šťávou, solí, cukrem, worcesterem. Kousky masa srolujeme, nabodneme na špízy a grilujeme. Často obracíme a pak osolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat