13. ledna 2017

Lasagne se zakysaným zelím

250 g polohrube mouky, 2 vejce, 2 lzice vody, 1 lzice oleje, mouka na vyvaleni, sul, olej na formu
Napln: 1 vetsi cibule, 2 lzice oleje, 400 g zakysaneho zeli, kmin, 1/2 bujonove kostky, 300 g rajcat, sul, 1 lzicka susene bazalky, 2 lzice oleje, 40 g polohrube mouky, asi 200 ml mleka, sul, spetka strouhaneho muskatoveho orisku, 80 g tvrdeho strouhaneho syra, 100 g anglcike slaniny
Mouku prosijeme na val. Vejce s vodou a olejem rozslehame, prilejeme doprostred mouky a zapracujeme na tuzsi testo, zabalime je do mikrotenoveho sacku a nechame nad parou nahrat. Oloupanou, nadrobno pokrajenou cibuli, zpenime v horkem oleji, pridame zeli, kmin, bujonovou kostku, podlijeme horkou vodou a dusime. Rajcata oplachneme, sparime, sloupneme, nakrajime na kousky, pridame k zeli a znovu dusime. V horkem oleji zpenime mouku, postupne prilevame teple mleko a rozslehame na hladkou omacku. Zvolna ji za obcasneho michani 10 minut povarime do husta, osolime ji, okorenime a nechame prochladnout. Nahrate testo po castech vyvalime a nakrajime z nej obdelniky asi 15x10 cm. Vlozime je do vrouci osolene vody a 2 minuty ji povarime, vyjmeme a rozlozime na uterku. Zeli vydusime, popr. dosolime a okorenime. Slaninu nakrajime na nudlicky a rozpeceme ji. Zapekaci formi vytreme olejeme a vylozime nekolika platky testa. Poklademe ji zelim, casti slaniny, casti omacky a pokracujeme do spotrebovani surovin. Vrchni vrstvu tvori testo. Povrch posypeme syrem, misu vlozime do trouby vyhrate na 190 stupnov a peceme asi 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat