14. ledna 2017

Rychlý chlebíček z cukiny, citronu a parmazanu

maslo na vymazani formy, 175 g hladke mouky, 175 g hrube nastrouhane cukiny, 75 g celozrnne mouky, 1 zarovnana lzice prasku do peciva, 1 zarovnana lzice praskoveho cukru, 1/2 lzicky soli, strouhana kura z jednoho citronu, 75 g cerstve nastrouhaneho parmazanu, mlety cerny pepr, 200 ml mleka, 75 ml olivoveho oleje, 2 rozslehana vejce
Vymazeme formu na chleb a vysypeme hrubou moukou. Cukinu rozlozime na cistou uterku a dobre osusime.
Do misy dame hladkou a celozrnnou mouku, cukr, prasek do peciva, sul, citronovou kuru a dobre promichame. Pridame cukinu, parmazan, pepr a lehce promichame vidlickou. Uprostred vytvorime dulek, do nehoz vlijeme smichane mleko, vejce a olej. Vypracujeme testo.
Testo vlijeme do pripravene formy a vrsek uhladime nozem. Peceme pri teplote 190 stupnu asi 50 minut. Po uplynuti teto doby vyzkousime spejly, zda je chlebicek propeceny. Dalsich 10 minut ho nechame chladnout ve forme, pak ho vyklopime na kovovou mrizku a nechame zcela vychladnout. Nakonec ho lehce posypeme parmazanem.

Žádné komentáře:

Okomentovat