Vejce rozdelime na zloutky a bilky a kazde zvlast prolisujeme. Bilky rozetreme se sesti lzickami cukru a soli, zloutky s 9 lzickami cukru. Z alobalu si pripravime formu, nejlepe ctvercovou. Do ni nejdrive dame hmotu z bilku, umackame a navrch rozetreme hmotu ze zloutku. Formu vlozime do paracku a nechame v pare 8 az 10 minut. Po vychladnuti krajime na ctverce. Toto vajecne jidlo se podava jako moucnik nebo zakusek k caji.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
13. ledna 2017
Brokátová vejce
10 vajec natvrdo, 15 lzicek cukru, 1/8 lzicky soli
Vejce rozdelime na zloutky a bilky a kazde zvlast prolisujeme. Bilky rozetreme se sesti lzickami cukru a soli, zloutky s 9 lzickami cukru. Z alobalu si pripravime formu, nejlepe ctvercovou. Do ni nejdrive dame hmotu z bilku, umackame a navrch rozetreme hmotu ze zloutku. Formu vlozime do paracku a nechame v pare 8 az 10 minut. Po vychladnuti krajime na ctverce. Toto vajecne jidlo se podava jako moucnik nebo zakusek k caji.
Vejce rozdelime na zloutky a bilky a kazde zvlast prolisujeme. Bilky rozetreme se sesti lzickami cukru a soli, zloutky s 9 lzickami cukru. Z alobalu si pripravime formu, nejlepe ctvercovou. Do ni nejdrive dame hmotu z bilku, umackame a navrch rozetreme hmotu ze zloutku. Formu vlozime do paracku a nechame v pare 8 az 10 minut. Po vychladnuti krajime na ctverce. Toto vajecne jidlo se podava jako moucnik nebo zakusek k caji.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat