11. ledna 2017

Kuře po cikánsku

Pro 4 osoby: 1 kure, sul, bily pepr, 2 polevkove lzice masla,  1 strouzek cesneku, 1/2 svazku tymianu, 1/2 svazku pazitky, 2 cervene papriky, 2 zelene papriky, 2 stredne velke cibule, 1 polevkovou lzici rajcatoveho kecupu, cayensky pepr, reznou nit
Kure peclive oplachneme a potom osusime. Uvnitr i zevne je potreme soli a bilym peprem. Stehna svazeme pevne k sobe reznou niti. Kure polozime do pekace a v dobre predhrate troube peceme priblizne 1 1/4 hodiny. Zahrejeme 1 polevkovou lzici masla a tim kure behem peceni casto potirame. Rovnez je po troskach podlevame horkou vodou. Strouzek cesneku oloupeme, podelne rozpulime a nakrajime na jemne platky. Opereme tymian a bazalku. Z tymianu otrhame listky. Trochu bazalky si odlozime na ozdobeni, zbytek nasekame. V polovine peceni posypeme kure cesnekem a malym mnozstvim tymianu. papriky ocistime, omyjeme a nakrajime na kousky. Oloupanou cibuli pokrajime na platky. Rozpalime zbyle maslo a cibuli dusime, az sesklovati. Pridame papriku  i zbyly tymian a pak jeste 5 minut podusime. Zeleninu podlijeme 1/8 l vody a privedeme k varu. Vmichame kecup a bazalku. Znovu kratce povarime a ochutime podle potreby soli a cayenskym pepre. Kure vyndame a vypek vmichame do zeleniny. Toto kure po cikansku podavame na stul ozdobene bazalkou. jako priloha se docela dobre hodi opecene nebo varene brambory, ale velmi chutna je take ryza,

Žádné komentáře:

Okomentovat