13. ledna 2017

Pikantní severský pekáč

300 g libove hovezi kyty, 300 g veproveho plecka, 300 g jehneci kyty, 2 porky, 250 g mrkve, 750 ml zeleninoveho vyvaru, 3 strouzky cesneku, 15 celych cernych pepru, 15 kulicek noveho koreni, 5 bobkovych listu, 750 g brambor, mlety pepr, sul, tuk na vymazani pekace
Maso omyjeme a osusime. Rozkrajime je na kostky velikosti asi 3 cm. Zeleninu ocistime, porek pokrajime na kolecka, mrkev na platky. Ohnivzdornu misku nebo pekacek vymazeme tukem. Na dno rozdelime polovinu masa. Prekryjeme pokrajenou zeleninou a nakonec opet masem. Potom svarime vyvar s hrube mletym peprem, novym korenim, bobkovym listem a prolisovanym cesnekem. Nalijeme na maso. Pekacek vlozime do predhrate trouby a asi 1,5 hodiny zapekame. Oloupeme brambory, nakrajime je na platky a poklademe jimi zapecene maso. Pekac vratime do trouby a bez poklice jeste asi hodinku zapekame. Pred podavanim ozdobime petrzelkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat