14. ledna 2017

Skleníčkové knedlíky z naplní uzeného

2 vejce, sklenka mléka, sklenka hrubé mouky, 50 g slaniny, 150-200 g vařeného uzeného, 2 housky, sklenky nebo hrnečky
Sklenice by měly mít obsah asi dvou deci.Dva žloutky, jednu sklenku hrubé mouky, jednu sklenku mléka utřete dohromady. Na másle a nadrobno nakrájené slanině osmažte dvě sklenky pokrájených housek. Pak přidejte dvě sklenky uzeného a pár plátků slaniny také nadrobno nakrájené. Všechno smíchejte dohromady a udělejte sníh ze zbývajících bílků.Vmíchejte do hmoty, naplňte sklenky do tří čtvrtin. Vařte ve vodní lázni 25 minut pod pokličkou na mírném ohni. Ke knedlíkům můžete podávat zelí nebo dušené kedlubny.

Žádné komentáře:

Okomentovat