14. ledna 2017

Srnčí steaky s lískovými oříšky

8 steaků ze srnčího hřbetu, lžíci oleje, 1/2 lžičky soli a černého pepře, vejce, 100 g lískových oříšků, konzervu broskví (425 ml), 4 lžíce másla.
Steaky potřeme olejem. Rozkvedláme vejce, mouku, sůl, pepř. Maso obalujeme nejprve v těstě, pak v sekaných oříškách a pevně je přitlačíme. Steaky položíme vedle sebe. Broskve nakrájíme na kousky. Máslo rozpustíme v pánvi, smažíme na něm steaky, několikrát obrátíme. Steaky přendáme na mísu. Broskve na pánvi opečeme dozlatova a přidáme k masu. Šťávu uvolníme trochou broskvové šťávy, povaříme, ochutíme na nalijeme na ovoce. Podáváme s brambor. kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat