14. ledna 2017

Masový koktejl s pikantní omáčkou

250 g krůtího nářezu, sůl, 2 vyzrálé hrušky, 150 g vypeckovaných višní, 150 g celeru, 2 lžíce citrónové šťávy a rybízového želé, lžíci plnotučné hořčice, 100 g majonézy, 1/8 l smetany, pepř, 8 listů hlávkového salátu
Maso nakrájíme na nudličky, hrušky na čtvrtky, odstraníme jadérka a oloupeme. Celer nakrájíme na tenké plátky, smícháme s citr. šťávou a hruškami. Želé rozehřejeme a smícháme s hořčicí, přidáme majonézu a ušleháme krémovitou omáčku. Mírně osolíme a opepříme. Listy salátu položíme na talíře. Přísady saláty smícháme a servírujeme na listech. Polijeme omáčkou a zdobíme petrželkou. Podáváme s bagetou nebo toasty s máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat