11. ledna 2017

Kuřecí stehna na černém pivu

4 kureci stehna, 1-2 vetsi cibule, 0.5 l cerneho piva, 2 lzice masla, 1/2 KNORR marinady, olivovy olej, KNORR hotova jiska tmava
Kureci stehna omyjeme, osusime a pripadne v kloubu rozrizneme. Pripravime si marinadu podle navodu na obale. Osusena kureci stehna po vsech stranach potreme marinadou a nechame minimalne 30 minut odlezet. Cibuli nakrajime nahrubo a vylozime s ni pekacek, ktery jsme vymazali maslem. Na tuto vrstvu cibuli klademe namarinovana kureci stehna. Pokud nam zbyla marinada, vytreme ji do pekacku. Podlijeme cernym pivem a vlozime do predem vyhrate trouby. Peceme za casteho polevani vypekem asi 45-50 minut pri 200 stupnov, podle velikosti masa. Dle potreby podlevame zbylym pivem. Po dopeceni maso vyjmeme a vypek zahustime podle potreby KNORR Tmavou jiskou. Pak maso opet vlozime do pekacku a prohrejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat