14. ledna 2017

Houskové knedlíky s burizony

300 ml vlažné vody,houska,0,5 balíčku kypřícího prášku,100 g hrubé mouky,balení houskových knedlíku v prášku
Do mísy vsypeme obsah pytlíku na houskové knedlíky. Použijeme knedlíky od Vitany, které jsou na 5 porcí. Ty obsahují burisony. Housku nebo rohlík nakrájíme na větší kostky. Do velkého hrnce dáme vařit dostatečné množství vody, kterou lehce osolíme. Do mísy přidáme ke směsi prosetou mouku s kypřícím práškem a promícháme. Postupně přidáme vlažnou vodu a mokrýma rukama zpracujeme těsto. Těsto na houskové knedlíky necháme 5 - 10 minut odpočinout. Pak k těstu vsypeme kostičky pečiva. Podle potřeby doplníme vodu.Těsto neděláme úplně tuhé, dáváme vody raději trochu víc. Opět si namočíme ruce a z těsta vytvarujeme asi 3 šišky. Ruce si namáčíme a šišky vytvarujeme. Vložíme je do vroucí vody. Houskové knedlíky zvolna vaříme z jedné strany asi 10 minut. Pak je otočíme a dalších 10 minut dovaříme. Houskové knedlíky s burisony vyjmeme, nakrájíme a můžeme podávat. Nejlépe s nějakou výbornou omáčkou a masem.

Žádné komentáře:

Okomentovat