13. ledna 2017

Medailonky po vinařsku

Pro 4 osoby: 600 g libove veprove kyty, 200 g dlouhozrnne ryze, 200 g cibule, 400 g vinnych hroznu, 3 lzice oleja, 400 ml vyvaru, 100 ml sladke smetany, 1 lzicku skrobove moucky, sul, mlety pepr, pazitku
Ryzi uvarime v osolene vode domekka. Mezitim oloupeme cibulky. Hroznove vino omyjeme, tmave bobulky rozpulime a zbavime zrnicek. Pazitku pokrajime nadrobno. Z libove kyty nakrajime na 8 malych medailonku, ktere mirne naklepeme, okorenime a opeceme na oleji. Pak pridame cibulky a na mirnem plameni dusime domekka. Maso vyjmeme a uchovavame na teplem miste. Vypek, ktery jsme zredili vyvarem, procedime. Vlozime do nej hroznove vino a omacku zjemnime smetanou a zahustime skrobovou mouckou. Kratce ji povarime a podle chuti osolime a okorenime mletym peprem. Do hotove omacky vmichame pazitku. Na talire upravime medailonky s ryzi a hroznovym vinem.

Žádné komentáře:

Okomentovat