11. ledna 2017

Asijská krutí rolka

kruti prsicka, 150 g mleteho masa, 1 lzica oleje, 1 lzici rajcatoveho protlaku, 4 bananz, 60 g strouhaneho syra, 2 cibule, 2 lzice masla, 250 ml bileho vina, 1 maly mandarinkovy kompot, 200 ml sladke smetany, 1 lzici srobove moucky, bylinkovou sul, mlety bily pepr, sojovou omacku, tabasko, kari koreni, nekolik kovovych jehlic nebo nite na uzavreni rolady
Na oleji osmazime mlete maso. Osolime je, opeprime a ochutime rajcatovym pretalkem. Pak vmichame 1 banan nakrajeny na platky a podle chuti prikapeme sojovou omacku, tabasko a kari. Kruti maso omyjeme a osusime a upravime na plat, ktery mirne naklepeme, osolime a napeprime. Poklademe nadivkou, posypeme strouhanym syrem a opatrne srolujeme. Aby se nam rolada pri peceni nerozevirala, sepneme ji jehlicami nebo prevazeme pevnou bilou niti.
Rolku opeceme ze vsech stran na masle a pridame rozctvrtenou cibuli a 2 banany pokrajene na platky. Zalijeme asi 1 dl vody a ctvrtlitrem vina a peceme.
Po 30 minutach prilejeme mandarinkvou stavu.
Mekkou upecenou rolku vyjmeme a vypek precedime. Zahustime skrobem rozmichanym ve smetane a asi 5 minut povarime. Do omacky vlozime prohrat okapane mandarinky a zbyly pokrajeny banan. Osolime a pikantne okorenime peprem a kari. Pred podavanim rolku nakrajime na platky a ozdobime petrzelkou. Teplou rolku podavame s dusenou ryzi, studenou s pecivem a sterilovany okurkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat