Těsto rozmrazíme, troubu předehřejeme na 180°C. Oloupaná jablka rozkrojíme na čtvrtky,odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Na pomoučněném válu vyválíme z těsta obdélník v poloviční velikosti pečícího plechu. Plát přeneseme na plech pokropený studenou vodou. Jablka naskládáme v řadách na těsto a posypeme cukrem. Pečeme asi 35 min. Koláč vyjmeme, potřeme máslem a posypeme skořicí. Zavařeninu rozehřejeme, rozpustíme a jablka potřeme. Dáme vychladnout.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. ledna 2017
Listový koláč s jablky
1 balíček zmrazeného listového těsta, 750 g jablek, trochu hladké mouky, 75 g cukru, 50 g másla, 2 lžičky mleté skořice, 1/3 skleničky meruňkové zavařeniny.
Těsto rozmrazíme, troubu předehřejeme na 180°C. Oloupaná jablka rozkrojíme na čtvrtky,odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Na pomoučněném válu vyválíme z těsta obdélník v poloviční velikosti pečícího plechu. Plát přeneseme na plech pokropený studenou vodou. Jablka naskládáme v řadách na těsto a posypeme cukrem. Pečeme asi 35 min. Koláč vyjmeme, potřeme máslem a posypeme skořicí. Zavařeninu rozehřejeme, rozpustíme a jablka potřeme. Dáme vychladnout.
Těsto rozmrazíme, troubu předehřejeme na 180°C. Oloupaná jablka rozkrojíme na čtvrtky,odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Na pomoučněném válu vyválíme z těsta obdélník v poloviční velikosti pečícího plechu. Plát přeneseme na plech pokropený studenou vodou. Jablka naskládáme v řadách na těsto a posypeme cukrem. Pečeme asi 35 min. Koláč vyjmeme, potřeme máslem a posypeme skořicí. Zavařeninu rozehřejeme, rozpustíme a jablka potřeme. Dáme vychladnout.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat