14. ledna 2017

Tvarohový koláč s mandlemi

1000 g mekkeho tucneho tvarohu, 250 g mouckoveho cukru, 5 vajec, 2 lzice citronove stavy, 60 g vanilkoveho pudingu, 60 g mandloveho pudingu, 1 lzicka prasku do peciva, 50 g mandli, pecici folia nebo pergamenovy papir na vylozeni formy
Na ozdobeni: 1 lzici mouckoveho cukru, 50 g mandlovych lupinku, listecky medunky
Z mekkeho tucneho tvarohu, mouckoveho cukru, citronove stavy, obou druhu pudinkovych prasku, pecivoveho prasku a vajec uhneteme rychle hladke testo.
Mandle kratce sparime varici vodou. Potom je osusime v ciste uterce, sloupneme a nakrajime nadrobno.
Do testa vmichame sekane mandle a hmotu nalijeme do kulate dortove formy, kterou jsme vylozili pecici folii nebo pergamenovym papirem. Vlozime do predehrate trouby a peceme asi 60 minut, az povrch zruzovi.
Mezitim oprazime dozlatova na panvi mandlove lupinky.
Upeceny a jeste teply kolac ostrym nozem uvolnime z formy. Nechame jej vychladnout a pred podavanim bohate posypeme mouckovym cukrem a mandlovymi lupinky. Muzeme je jeste ozdobit nekolika listecky citronove  mdunky a tenkymi platky ovocneho zele, napriklad citronku.

Žádné komentáře:

Okomentovat