13. ledna 2017

Bramborový pekáček

2 strouzky cesneku, tuk na vymazani zapekaci misky nebo pekacku, 6-7 vetsich brambor, drceny kmin, mlety pepr, mleta sladka a paliva paprika, sul, 1 lzice oleje, 300 g mletiho masa, 2 dl mleka, 3 vejce, asi 100 g tvrdeho syra
Cesnekem vymazeme zapekaci misku nebo pekacek a pote jej dobre vymazeme tukem. Na dno rozlozime polovinu oloupanych a na platky pokrajenych brambor. Okorenime a osolime. Na rozehratem oleji osmahneme mlete maso a opeceme dohneda. Okorenime a dame na brambory. Na maso rozlozime zbyvajici cast brambor pokrajenych na platky a opet pokorenime. Pokrrm vlozime do predhrate trouby a zapeceme. V mlece rozmichame vejce, nalijeme je na zmes a peceme. Pred koncem tepelne upravy povrch pokrmu posypeme nahrubo nastrouhanym syrem a dopeceme dozlatova. Hotovy pokrm rozdelime na porce a dolnime zeleninovym salatem.

Žádné komentáře:

Okomentovat