13. ledna 2017

Selský kotlík ze zelí a vepřového masa

2 lzice oleje nebo sadla, 2 cibule, 300-400 g veproveho masa, 1 mensi hlavka zeli, trochu hladke mouky, mleta sladka a spetka palive papriky, mlety pepr, drceny kmin, sul, 2 nozicky parku, trochu tuku na opeceni
Na tuku osmahneme nahrubo pokrajenou cibuli, pridame na kostky nakrajene maso, osmahneme, podlijeme trochou vody, priklopime poklickou a dusime. Do polomekkeho masa pridame hlavkove zeli pokrajene na nudlicky, poprasime moukou, okorenime, podle potreby doplnime malym mnozstvim vody a spolecne podusime domekka. Parky prekrojime na poloviny, ozdobne narizneme a opeceme na malem mnozstvi tuku. Hotovy pokrm rozdelime na porce, ozdobime opecenym parkem a podavame s chlebem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat