13. ledna 2017

Uzená maso s bylinkami a zeleninou

pro 4 osoby: 600 g uzene pecene, 4 natvrdo varena vejce, 1 lzica octa, 8 lzic oleje, 100 g bileho jogurtu, 200 g mrkve, 200 g porku, 200 g yeleru, 400 g brambor, 1 svazek pazitky, zelene petrzelky a kopru, sul, spetku cukru, 1 cibuli, 2  hrebicky, 1 bobkovy list, 1 lzicku celeho pepre
Maso omyjeme. Do oloupane cibule zapichame hrebicek a bobkovy list. Svarime asi 1,5 litru vody s cibuli a celym peprem. Vlozime maso a asi 30 minut povarime. Mekke maso nakrajime na platky. Mezitim oloupeme a rozpulime vejce. Bilky usekame a zloutky prolisujeme a zakapeme octem. Zaslehame olej, jogurt, najemno pokrajene bylinky a nakonec bilky. Omacku podle  chuti osolime, osladime a okorenime. Pootom ocistime zeleninu. Mrkev nakrajime na kosticky, porek na kolecka, celer na ctvrtiny a pak na platky a brambory na kostky. Vse uvarime ve vyvaru. Na talire upravime zeleninu s brambory a masem. Omacku podavame zvlast.

Žádné komentáře:

Okomentovat