Pórek nakrájíme na šikmé dlouhé proužky, česnek na tenké plátky. Mírně, zmrazená játra nakrájíme na tenké dlouhé plátky, promícháme se škrobovou moučkou rozmíchanou se 2 lžícemi vody a opečeme na horkém oleji. Stálým mícháním oddělujeme kousky jater od sebe. Pak přidáme párek, koření a česnek a ještě asi 5 minut opékáme. Podáváme s rýží nebo brambory.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
11. ledna 2017
Opékané vepřové jatra
300 g vepřových jater, 2 lžičky škrobové moučky, 3 pórky nebo jarní cibulky s natí, asi 4 stroužky česneku, po špetce mletého kmínu, zázvoru a cukru, 1/2 lžičky glutamanu, 2 lžíce sójové omáčky, asi 5 lžic oleje
Pórek nakrájíme na šikmé dlouhé proužky, česnek na tenké plátky. Mírně, zmrazená játra nakrájíme na tenké dlouhé plátky, promícháme se škrobovou moučkou rozmíchanou se 2 lžícemi vody a opečeme na horkém oleji. Stálým mícháním oddělujeme kousky jater od sebe. Pak přidáme párek, koření a česnek a ještě asi 5 minut opékáme. Podáváme s rýží nebo brambory.
Pórek nakrájíme na šikmé dlouhé proužky, česnek na tenké plátky. Mírně, zmrazená játra nakrájíme na tenké dlouhé plátky, promícháme se škrobovou moučkou rozmíchanou se 2 lžícemi vody a opečeme na horkém oleji. Stálým mícháním oddělujeme kousky jater od sebe. Pak přidáme párek, koření a česnek a ještě asi 5 minut opékáme. Podáváme s rýží nebo brambory.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat