11. ledna 2017

Kuře v jemné kari omáčce

Pro 4 osoby: 1 kure, sul, pepr, kari, 3 polevkove lzice oleje, 1 svazek natovych cibulek, 3 cervene palive papricky, 250 ml smetany na slehani, 1/4 litru kureciho vyvaru z kostky, 3 banany, 100 g nesolenych burskych orisku, 1 az 2 polevkove lzice solamylu
Kure rozkrajime na porce, oplachneme a osusime. Jednotlive kousky potreme soli, peprem a kari. V hrnci zahrejeme olej a kure na nem ze vsech stran opeceme.  Ocistime cibulky a nakrajime na kousky. Omyjeme palive papricky, podelne narizneme, zbavime zrnek a nakrajime na kolecka. Cibulky a polovinu papricek pridame k masu a podlijeme smetanou a vyvarem. Kure pak 40 minut dusime. Oloupeme banany a nakrajime je na platky. Asi 10 minut pred koncem duseni je pridame spolu s nesolenymi burskymi orisky ke kureti. Dochutime soli, peprem i kari a privedeme k varu. Solamyl rozmichame ve studene vode dohladka, vmichame do kari omacky a znovu  kratce povarime. Kure podavame v omacce posypane zbytkem papriciek. Dobre k nemu chutna ryze.  

Žádné komentáře:

Okomentovat