13. ledna 2017

Kuře na medu a citrónu

celé kuře, 2 citrony, 3 lžíce medu, sůl, barevný pepř, grilovací koření, máslo, olivový olej, trocha vody na podlití kuřete
Kuře očistíme, osolíme, opepříme, potřeme grilovacím kořením. Do misky si připravíme marinádu z medu, olivového olej, z jednoho citrónu šťavy. Půlkou marinády kuře potřeme. Necháme 10 min. odležet. Kuře předěláme na plíšek, poklademe máslem, podlijeme trochou vody a pečeme v horkovzdušné troubě na 180/30 min. Po uplynutí této doby přidáme na plátky nakrájený citón a znovu namarinujeme a dopíkáme dalších 20 min. Po upčení naporcujeme a naservírujeme na talíře. Ozdobíme zeleninou a čerstvým citrónem.

Žádné komentáře:

Okomentovat