14. ledna 2017

Dvojctihodný knedlík

balení bramborového knedlíku v sáčku,2 vejce,2 rohlíky,¼ kostky droždí,špetka cukru , 0,5 lžičky soli,500 ml mléka,hrubá mouka na vál
Mouku a směs ze sáčku nasypeme do mísy, promícháme se solí. V části vlažného mléka rozmícháme droždí, cukr a lžíci mouky, necháme vzejít kvásek. Do mísy pak vlijeme kvásek, vejce a pomocí mléka vypracujeme nelepivé těsto, do kterého nakonec zapracujeme kostičky rohlíků. Necháme přikryté kynout asi hodinu na teplém místě. Na pomoučeném válu vytvoříme 4 knedlíky, necháme ještě chvíli kynout a vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut. Propícháme špejlí, aby se nesrazily a krájíme na plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat