13. ledna 2017

Sójové maso ala španělské ptáčky

1 balicek sojoveho masa, 1 lzicka oleje, 1 kostka zeleninoveho vyvaru, mlety kmin, worcesterska omacka, sul, 1 cibule, 1 lzice oleje, 2 lzice hladke mouky, kousek masoxu, 2-3 sterilovane okurky, 1-2 lzice plnotucne horcice, 2 natvrdo uvarene vejce, 1 strouzek cesneku
Sojove maso prelijeme korenenym nalevem pripravenym z vody, oleje, kostky zeleninoveho vyvaru, kminu, nekolika kapek worcesterske omacky a soli. Nechame asi na 1 hodinu nabobtnat a potom scedime. Na oleji zpenime nadrobno pokrajenou cibuli, pridame scezene, okapane sojove maso a vse osmahneme. Zaprasimme moukou, znovu osmahneme a podlijeme vodou. Doplnime masoxem, casti drobne pokrajenych okurek, horcici a za obcasneho zamichani povarime asi 30 minut. Pred dokoncenim pridame do pokrmu zbyle nadrobno pokrajene okurky. Podle chuti osolime, muzeme dochutit i trochou nalevu z okurek. Jednotlive porce posypeme kostickami natvrdo uvareneho vejce a podavame s dusenou ryzi nebo s houskovymi knedliky.

Žádné komentáře:

Okomentovat