Vejce, cukr a tuk utreme do peny. Pridame mouku s praskem do peciva a mleko. Nakonec prisypeme rozinky a nasekane mandle. Babovkovou formu vymazeme tukem a vysypeme kokosem. Rozetreme do ni tretinu testa. Na testo naskledame tesne k sobe piskoty, ktere jsme predtim vzdy po dvou slepili marmeladou. Prekryjeme druhou tretinou testa, polozime dalsi vrstvu piskotu a zbytek testa. Upeceme. Po vychladnuti polijeme cokoladovou polevou a posypeme mandlemi a prouzky pomerancove kury.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. ledna 2017
Bábovka "Piškotka"
1 balicek kakaovych piskotu, 4 vejce, 160 g cukru, 250 g hladke mouky, 1 prasek do peciva, 1/8 l mleka, marmelada, strouhany kokos, cokoladova poleva, rozinky, restovane mandle, prouzky pomerancove kury
Vejce, cukr a tuk utreme do peny. Pridame mouku s praskem do peciva a mleko. Nakonec prisypeme rozinky a nasekane mandle. Babovkovou formu vymazeme tukem a vysypeme kokosem. Rozetreme do ni tretinu testa. Na testo naskledame tesne k sobe piskoty, ktere jsme predtim vzdy po dvou slepili marmeladou. Prekryjeme druhou tretinou testa, polozime dalsi vrstvu piskotu a zbytek testa. Upeceme. Po vychladnuti polijeme cokoladovou polevou a posypeme mandlemi a prouzky pomerancove kury.
Vejce, cukr a tuk utreme do peny. Pridame mouku s praskem do peciva a mleko. Nakonec prisypeme rozinky a nasekane mandle. Babovkovou formu vymazeme tukem a vysypeme kokosem. Rozetreme do ni tretinu testa. Na testo naskledame tesne k sobe piskoty, ktere jsme predtim vzdy po dvou slepili marmeladou. Prekryjeme druhou tretinou testa, polozime dalsi vrstvu piskotu a zbytek testa. Upeceme. Po vychladnuti polijeme cokoladovou polevou a posypeme mandlemi a prouzky pomerancove kury.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat