14. ledna 2017

Bábovka "Piškotka"

1 balicek kakaovych piskotu, 4 vejce, 160 g cukru, 250 g hladke mouky, 1 prasek do peciva, 1/8 l mleka, marmelada, strouhany kokos, cokoladova poleva, rozinky, restovane mandle, prouzky pomerancove kury
Vejce, cukr a tuk utreme do peny. Pridame mouku s praskem do peciva a mleko.  Nakonec prisypeme rozinky a nasekane mandle. Babovkovou formu vymazeme tukem a vysypeme kokosem.  Rozetreme do ni tretinu testa. Na testo naskledame tesne k sobe piskoty, ktere jsme predtim vzdy po dvou slepili marmeladou. Prekryjeme druhou tretinou testa, polozime dalsi vrstvu piskotu a zbytek testa. Upeceme. Po vychladnuti polijeme cokoladovou polevou a posypeme mandlemi a prouzky pomerancove kury.

Žádné komentáře:

Okomentovat