11. ledna 2017

Kuracie rolky s pórovou omáčkou

500 g kuracich prs, 150 g sunky, 100 g tvrdeho syra a 1 kapiu
Na omacku: 1 por, 3 polievkove lyzice oleja a hladkej muky, 1 l mlieka, sol, ocot a cukor
Z masa nakrajame rezne, naklepeme a osolime. Na kazdy polozime platok sunky a platok syra, zrolujeme a upevnime sparadlom. Rolky ulozime na vymasteny pekac a dame piect do vyhriatej rury. Do panvice dame olej, pridame muku, chvilu poprazime a potom ju zalejeme studenym mliekom a za staleho miesania povarime do hladka. Pridame na kolieska pokrajany por a este chvilu povarime. Dochutime solou, octom a cukrom. Upecene rolky pokrajame na asi 2 cm hrube kolieska, dame ich na tanier a prelejeme porovou omackou. Podavame s dusenou ryzou a zeleninovym salatom.

Žádné komentáře:

Okomentovat