14. ledna 2017

Americké brambory s uzeným lososem a míchanými vejci

Americke brambory: 1,4 kg oloupanych brambor nakrajenych na 2,5 cm velke kosticky, 25 g masla, 30 ml olivoveho oleje, svazek jarni cibulky nakrajene na jemne kolecka, sul a mlety pepr
Michana vejce: 25 g masla, 50 g ciule nasekane na kousky, 10 vajec, 60 ml kysane smetany, 250 g uzeneho lososa nakrajaneho na platky, drceny cerny pepr a kolecka jarni cibulky na ozdobu
Brambory povarime 3 minuty v osolene vode, pote je peclive slijeme a nechame v odklopenem hrnci chvilku oschnout. Na velke panvi rozpalime olej a maslo, pridame brambory a opatrne smazime 8 minut, pritom peclive odskrabujeme prichycene kousky ze dna. Pridame cibulku, sul a pepr a smazime dalsi 1 az 2 minuty, az brambory zezlatnou. Aby zustali teple, prikryjeme je poklikou nebo alobalem.
Rozpustime maslom ve velke tezke panvi, nejradeji s teflonovou upravou, pridame cibulku a smazime 3 minuty, dokud nezmekne. Meztim v misce smichame vejce, kysanou smetanu, trochu pepre, soli a jemne slehame. Pridame do panve k cibulce a smazime asi 1 minutu, pritom opatrne vidlickou shrnujeme ztuhle casti vajec od kraje do stredu. Kdyz smes i uprostred zacne tuhnout, stahneme z ohne. Pozor na to, abychom smes nenechali smazit prilis dlouho.
Na talir dame brambory, poklademe michanymi vejci  navrch pridame plaky lososa. Ozdobime drcenym peprem, kolecka jarni cibulky a podavame. 

Žádné komentáře:

Okomentovat