21. srpna 2016

Roudenské hovězí závitky

¾ kg zadního hovězího masa., mletý pepř., sůl., trochu hladké mouky., 50 g oleje nebo sádla na opečení., cibule., 2 stroužky česneku., vývar nebo voda na podlévání.,
Náplň – 50 g slaniny., 100 g klobásy., 250 g sterilovaného zelí., sůl.,
Nakrájené plátky masa naklepeme, opepříme a osolíme. Do středu naklepaných plátků dáme náplň, svineme je, upevníme párátky nebo nití, poprášíme moukou a na tuku opečeme. Závitky vyjmeme, ve výpeku osmahneme pokrájenou cibuli a česnek a závitky vložíme zpět. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Závitky zbavíme párátek nebo nití, šťávu procedíme na závitky a podáváme s vařenými brambory nebo rýži. Pokrm doplníme zeleninovým salátem nebo kompotem.
Příprava náplně – Slaninu pokrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme kolečka klobásy, pokrájené sterilované zelí a sůl a společně podusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat