23. srpna 2016

Nákyp se zeleninou

Pro 4 osoby si připravíme – 500 g brambor., sůl., pepř., cuketu., malý lilek., červenou papriku., 2 lžíce oleje., 250 g rajčat., svazek tymiánu., 4 vejce., 40 g másla., 30 g hladké mouky., 250 g smetany ke šlehání., 100 g tvrdého sýra.,
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a 10 minut vaříme v ½ l osolené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji osmahneme lilek, cuketu a papriku. Potom přidáme rajčata a dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory slijeme a vodu zachytíme. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme v něm mouku. Přidáme smetanu a ¼ litru vody z brambor a povaříme vejce nakrájíme na plátky a s brambory vložíme do omáčky. Potom nastrouháme sýr. Brambory s omáčkou a zeleninou vložíme do nákypové formy. Posypeme je sýrem. Zápékáme ve středně hořké troubě přibližně 20 minut.
Doba přípravy zhruba 55 minut., porce asi 2730 kJ / 650 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat