Pro 4 osoby: 250 g malých cibule, 2 stroužky česneku, 80 g prorostlé slaniny, 40 g mouky, sůl, pepř, 1 ½ kg kuřecích kousků, 2 lžíce oleje, 600 ml červeného vína, 300 ml drůbežího vývaru, po 3 snítkách tymiánu a petrželky, celer, 250 g mrkve, bobkový list, lžíce rajského protlaku, 200 g hub šiitake, 30 g másla
Cibuli a česnek oloupeme, slaninu nakrájíme na kostičky. Smícháme mouku, sůl a pepř. Kousky kuřete omyjeme, osušíme, obalíme v mouce a spolu se slaninou opečeme na horkém oleji. Přilijeme víno a vývar. Omyté a osušené bylinky a pokrájenou zeleninu přidáme spolu s cibuli, česnekem, rajským protlakem a bobkovým listem ke kuřecím kouskům a přikryté vaříme zhruba 35 minut. Houby očistíme a na horkém másle smažíme 8 minut. Přidáme je ke kuřeti a dalších 6 minut povaříme. Omáčku můžeme zahustit škrobem, pak ji necháme přejít varem, osolíme, opepříme a na talíři ozdobíme bylinkami.
Příprava a vaření 75 minut, na osobu asi 1130 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat