21. srpna 2016

Kuře nadívané zelím, kaštany a jablky

Pro 4 osoby: 150 g oloupaných jedlých kaštanů, pórek, 300 g kysaného zelí, 3 navinulá jablka, sůl, pepř, na špičku nože mletého bobkového listu a hřebíčku, kuře (asi 1 kg), 750 g brambor, 75 ml zeleninového vývaru z kostky, 4 lžíce zahuštěné jablečné šťávy, 2 lžíce jablečného moštu
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Kaštany nahrubo posekáme.Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, zelí nadrobno.Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Kaštany, pórek, zelí a jablka promícháme, osolíme, opepříme a okořeníme bobkovým listem a hřebíčkem.Kuře omyjeme, osušíme, naplníme zelnou nádivkou a uzavřeme.Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme spolu se zbytkem nádivky do formy.Zalijeme vývarem a 2 lžícemi zahuštěné jablečné šťávy.Navrch položíme kuře a pečeme pod poklicí 45 minut.Zbylou zahuštěnou šťávu smícháme s moštem, směsí kuře potřeme a pečeme ještě 15 minut.
Příprava 80 minut, na osobu 540 kcal, 53 g bílkovin, 11 g tuků, 55 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat