21. srpna 2016

Krůtí cordon bleu

Pro 4 osoby omyjeme a osušíme 4 krůtí řízky. Nařízneme kapsu. Zevnitř i zvenku důkladně osolíme a posypeme pálivou mletou paprikou. Rozpůlíme 2 plátky dušené šunky. Řízky naplníme šunkou, plátkem goudy, lžičkou sekané petrželky a spíchneme.
Krůtí řízky obrátíme v mouce. Na talíři rozšleháme vejce. Řízek protáhneme a obalíme ve strouhance. Pándu pevně přitlačíme. Maso musí být strouhankou zcela zakryto. Rozpálíme 4 lžíce přepuštěného másla a řízky na něm pečeme po každé straně 2 minuty do zlatohněda.
Krůtí řízky necháme odkapat na ubrousku. Omyjeme chemicky neošetřený citron horkou vodou a pokrájíme ho na plátky. Omyjeme 4 listy salátu, 4 ředkvičky a rajče. Ředkvičky očistíme, pokrájíme na plátky. Rajče rozčtvrtíme. Krůtí cordon bleu podáváme se zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat