Pro 4 osoby: 1 kg brambor, 3 šalotky, 90 g bylinkového másla, 2 svazky rokety, 250 g smetanového tvarohu, 50 g strouhaného parmazánu, 3 vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek
Brambory omyjeme, pod poklicí vaříme 30 minut v malém množství vody. Šalotku oloupeme, nadrobno posekáme a zesklovatíme na 60 g bylinkového másla. Pak stáhneme z plotny. Brambory scedíme a oloupeme. Roketu omyjeme, osušíme a nahrubo posekáme. Brambory prolisujeme do mísy. Přidáme šalotku, tvaroh, parmazán a roketu a vše dobře promícháme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vmícháme do bramborové hmoty, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Poté vmícháme dotuha ušlehané bílky. Formu vymažeme zbylým máslem. Naplníme bramborovým těstem a pečeme 40 minut.
Příprava 95 minut, na osobu 530 kcal, 21 g bílkovin, 29 g tuků, 42 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat