Zeleninu ocistime, oplachneme, vlozime do vrouci osolene vody a 10 minut ji povarime, odcedime. Maso a jatra ocistime, oplachneme, odblanime, nakrajime na kousky a 2 krat je umeleme. Pridame vymackane pecivo, predem namocene do studene vody, a znovu najemno umeleme. Pridame sul, koreni, vejce, smetanu a dukladne promichame. Dve formy na srnci hrbet vylozime platky slaniny a vmackame do ni cele koreni. Naplnime casti masove hmoty, poklademe karotkou a chrestem, prikryjeme zbylou masovou hmotou, kterou pritlacime. Formy prikryjeme alobalem, vlozime do pekace s horkou vodou a velmi zvolna varime 50 minut. Formu z vodni lazni vyjmeme, alobal odstranime a pastiku nechame do druheho dne odlezet. Potom ji vyklopime na misu a oblozime cerstvou nebo sterilovanou zeleninou. Podavame s chlebem
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
22. ledna 2017
Paštika se zeleninou
300 g karotky, 300 g chrestu, sul, 3 platky toustoveho chleba, 400 g telaciho masa na mleti, 200 g telacich nebo veprovych jater, 2 lzice pastikoveho koreni, 2 vejce, 100 ml sladke smetany, 200 g anglicke slaniny v platcich, nekolik zrnek celeho pepre, noveho koreni a jalovce, 3 bobkove listy
Zeleninu ocistime, oplachneme, vlozime do vrouci osolene vody a 10 minut ji povarime, odcedime. Maso a jatra ocistime, oplachneme, odblanime, nakrajime na kousky a 2 krat je umeleme. Pridame vymackane pecivo, predem namocene do studene vody, a znovu najemno umeleme. Pridame sul, koreni, vejce, smetanu a dukladne promichame. Dve formy na srnci hrbet vylozime platky slaniny a vmackame do ni cele koreni. Naplnime casti masove hmoty, poklademe karotkou a chrestem, prikryjeme zbylou masovou hmotou, kterou pritlacime. Formy prikryjeme alobalem, vlozime do pekace s horkou vodou a velmi zvolna varime 50 minut. Formu z vodni lazni vyjmeme, alobal odstranime a pastiku nechame do druheho dne odlezet. Potom ji vyklopime na misu a oblozime cerstvou nebo sterilovanou zeleninou. Podavame s chlebem
Zeleninu ocistime, oplachneme, vlozime do vrouci osolene vody a 10 minut ji povarime, odcedime. Maso a jatra ocistime, oplachneme, odblanime, nakrajime na kousky a 2 krat je umeleme. Pridame vymackane pecivo, predem namocene do studene vody, a znovu najemno umeleme. Pridame sul, koreni, vejce, smetanu a dukladne promichame. Dve formy na srnci hrbet vylozime platky slaniny a vmackame do ni cele koreni. Naplnime casti masove hmoty, poklademe karotkou a chrestem, prikryjeme zbylou masovou hmotou, kterou pritlacime. Formy prikryjeme alobalem, vlozime do pekace s horkou vodou a velmi zvolna varime 50 minut. Formu z vodni lazni vyjmeme, alobal odstranime a pastiku nechame do druheho dne odlezet. Potom ji vyklopime na misu a oblozime cerstvou nebo sterilovanou zeleninou. Podavame s chlebem
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat