19. dubna 2013

Zelňačka dle tety

1,5 kg uzených kostí, lahev kysaného zelí, 2 velké cibule, 6 větších brambor, olej nebo máslo, bobkový list, celé nové koření, celý pepř, hladká mouka, mléko, Tatra mléko

Na olej nebo máslo dáme pokrájenou cibuli. Oloupeme brambory, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí a pokrájíme na menší kousky. Přidáme k bramborám spolu s uzenými kostmi. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vaříme tak dlouho, až jsou maso i brambory měkké. Po uvaření kosti vyjmeme, obereme a maso dáme zpět do polévky. Do mléka zamícháme hladkou mouku a zavaříme do polévky. Na konec přidáme Tatra mléko a už nemusíme vařit. Zelňačku ochutíme podle potřeby polévkovým kořením a solí.

Žádné komentáře:

Okomentovat