17. dubna 2013

Kuřecí polévka se žampiony

kuře, 80 g žampionů, 50 g másla, 30 g hladké mouky, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 dl smetany ke šlehání, koření kari, citrónová šťáva, 1,5 litru vody, pažitka, sůl

Očištěné kuře vložíme do vlažné vody a uvaříme pod pokličkou do měkka. Ke konci varu přidáme kořenovou zeleninu. Měkké maso vykostíme a se zeleninou pokrájíme na nudličky. Vývar z kuřete zahustíme světlou jíškou ze 30 gramů másla, z mouky a koření kari, a vše povaříme 20 minut. Očištěné žampiony pokrájíme na plátky, osmažíme ve zbytku másla a přidáme do polívky současně se zeleninou a mase. Polévku přivedeme k varu, okyselíme citrónovou šťávou, sejmeme z plotny a přidáme smetanu a drobně pokrájenou pažitku. Hned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat