16. dubna 2013

Pravá bramboračka

300 g brambory, lžíce sádlo, 100 g uzená slanina /špek/, cibule, 150 g mrkev, 150 g celer, 150 g kořen petržele, 2 lžíce kroupy, hrst sušené houby, 5 stroužky česnek, 1,5 l voda, 30 g hladká mouka, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, zelená petrželka

Kořenovou zeleninu, slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném sádle orestujeme nejdříve cibuli se slaninou, přidáme kořenovou zeleninu, propláchnuté sušené houby a kroupy, které jsme si propláchli a namočili přes noc. Vše promícháme,zaprášíme moukou, krátce ještě orestujeme a zalijeme studenou vodou. Osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vaříme dalších asi 15 minut, až budou brambory měkké. Před odstavením dochutíme bramboračku prolisovaným česnekem, drceným kmínem a majoránkou. Podle chuti ještě dosolíme. Hotovou bramboračku na talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat