17. dubna 2013

Domácí hovězí polévka

hovězí maso na polévku, větší cibule i se slupkou, 4-5 stroužků česněku, 4 kuličky nového koření, velký bobkový list, čerstvá nebo mražená polévková zelenina, sůl, pepř, maggi

Do papíňáku dátme hovězí masíčko a 2 morkové kosti, přidáme celou cibuli i se šlupkou , česnek a koření. Zalijeme vodou po maximum ( v hrnci tak 1,5 - 2 litry). Dáme elektrický sporák na č. 6 a když papíňák začne syčet, tak plotnu stáhneme na č. 3 a vaříme asi hodinku (v hrnci vaříme, dokud maso nezměkne). Když je maso měkké, tak do vývaru přisypeme polévkovou zeleninu .Když je zelenina měkká, tak do polévky hodíme zpět na kousky pokrájené hovězí maso a přidáme domácí nudle a nebo játrové knedlíčky. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením (maggi) a solí. Kdo má rád, tak i pepřem. Nakonec do polévky pokrájíme čerstvé bylinky - libeček, ale můžete i petrželku, pažitku.

Žádné komentáře:

Okomentovat