19. dubna 2013

Černá polévka

800 g hovězího masa na polévku,200 g uzeného boku,400 g kuřecího skeletu,200 g růžičkové kapusty,300 g mrkve,100 g kořenové petržele,250 g celeru 100 g cibule,100 g másla,100 g slaniny,150 g cukru,sůl, případně muškátový květ,na kostičky nakrájená houska, na másle osmažená

Z hovězího masa, uzeného bůčku a kuřecího skeletu připravíme silný vývar, který přecedíme. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a na rozškvařené slanině a másle ji orestujeme do tmavohněda, přidáme k vývaru a vaříme asi 45 minut. Měkkou zeleninu přes síto propasírujeme a vrátíme do vývaru. Dvě třetiny cukru necháme zkaramelizovat, přidáme zbytek a vložíme do polévky. Promícháme a provaříme. Na závěr dosolíme a podle chuti okořeníme muškátovým květem. Polévku podáváme s osmaženou houskou.

Žádné komentáře:

Okomentovat