18. dubna 2013

Kardinálská polévka

1 l velmi silného hovězího vývaru, 700 g rajčat, 0,5  citronu, 1,5 dl bílého vína, lžíce cukru, lžička bramborové moučky, 1 dl madeiry, 1 dl smetany ke šlehání, bobkový list, trochu tymiánu, 2 zrnka nového koření, trochu bílého pepře, trochu soli

Omytá, na kousky nakrájená rajčata uvaříme doměkka v hovězím vývaru. Po chvilce přidáme koření, šťávu z půlky citronu, kousek tence seříznuté citrónové kůry, bílé víno a vaříme dále. Přidáme sůl, pepř, cukr. Polévku prolisujeme, zahustíme bramborovou moučkou rozmíchanou v madeiře a krátce povaříme. Polévku podáváme v šálcích a ozdobíme šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat