16. dubna 2013

Babiččina fazolová polévka

2 cibule,250 g strakaté fazole,1,2 l uzený vývar z kolene a zeleniny, 250 g kořenová zelenina,malé uzené koleno,2 stroužky česnek, 2 lžíce vepřové sádlo,2 lžíce hladká mouka,mletý černý pepř,sůl,3 kuličky nové koření,10 kuliček celý černý pepř,bobkový list

Nejprve si připravíme fazole, alespoň na 4 hodiny je namočíme do studené vody. Poté se vrhneme na přípravu uzeného vývaru. Očistíme si kořenovou zeleninu a oloupeme cibuli. Očištěné uzené koleno vložíme do do studené vody a necháme vařit 30 minut. Vodu slijeme, koleno zalijeme vroucí vodou, přidáme cibuli, koření a kořenovou zeleninu. Vše vaříme doměkka. Maso obereme a nakrájíme na kostičky.Oloupeme česnek a cibuli, jemně je orestujeme na sádle spolu s moukou. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme fazole a vařím, poté přidáme nakrájené uzené a dochutíme solí a petrželkou. Polévku můžeme podávat s čerstvým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat