17. dubna 2013

Boršč se sýrem

100 g zelí, 100 g zelených fazolek, 2 papriky, 2 rajčata, 200 g cukety,1,5 l hovězího vývaru, lžíce másla, lžíce hladké mouky, hrnek mléka, 3 lžíce strouhaného sýra, pepř, sůl, petrželka

Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a mouky) a přidáme do polévky, vložíme oloupaná a na kousky nakrájená rajčátka, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a vlijeme hrnek mléka se sýrem a necháme ještě 5 minut povařit. Nemáte-li hovězí vývar, můžete ho nahradit bujónovou kostkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat