17. dubna 2013

Brazilská polévka Samba

300 g hovězího masa, 300 g vykoštěného kuřecího masa, 2 lžíce oleje, cibule, petržel, 3 stroužky česneku, 3 rajčata, 1 a 1/4 l vody, sůl, 5 lžic sterilovaného hrášku

Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme. Potom k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou a na kostky nakrájenou petržel a prolisovaný česnek. Směs masa a zeleniny mícháme, až cibule začne růžovět. Potom přidáme omytá a na dílky nakrájená rajčata a chvíli je ve směsi podusíme. Polévku zalijeme vodou a osolíme. Vaříme, až maso změkne. Potom maso vyjmeme, vývar na něj přecedíme, doplníme hráškem a povaříme. Polévku podle chuti dochutíme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat