15. dubna 2013

Dršťková polévka

0,5 kg předvařených drštěk,1,5 l vody,cibule,2 lžíce sádla,5 hodně vrchovatých lžic hladké mouky,kostička hovězího masoxu,vrchovatá lžíce sladké papriky,2 lžíce majoránky,sůl, pepř, česnek

Dršťky nakrájíme na proužky a 2x je po deseti minutách vyvaříme ve vodě. Do druhé vody je dáváme propláchnuté a vodu osolíme.Propláchnuté dršťky si zatím dáme stranou.V hrnci si rozpustíme 2 lžíce sádla , přidáme rozkrájenou cibulku, kterou zpěníme asi dvě minuty, přisypeme mouku a uděláme trochu hnědou jíšku ke které přimícháme sladkou papriku a téměř hned zalijeme vodou.Přidáme masox, majoránku, česnek, pepř a trochu soli a hlavně také dršťky. Polévku provaříme kvůli jíšce a aby se rozpustil masox (asi 5 minut) a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat